Interviu. Ziarul News

Interviu realizat de Carmen Burtea

„Atunci când cauți fericirea altora o descoperi și o trăiești pe a ta.”

Parcursul său profesional a început cu Academia de Educație Fizică și Sport din București, specializarea kinetoterapie. Întotdeauna a fost pasionată de sănătate, iar experiențele din viață întotdeauna au adus-o pe această cale. Susține că domeniul m-a ales pe mine și viceversa. După 11 ani petrecuți în centre spa pe vapoare de croazieră, în 2017 a descoperit uleiurile esențiale doTerra. A început să folosească uleiurile esențiale sub toate formele: aromatic, topic și intern. Proprietățile lor și eficiența testată au determinat-o să le recomande mai departe și să aprofundeze subiectul, iar în 2019 s-a specializat și în Aromaterapie.

Diana locuiește în Brașov, înconjurată de o familie minunată și de un cerc de prieteni pe măsură. Jobul full-time de mamă a unei fetițe curioase și energice de 8 ani îi lasă, din fericire, suficient timp pentru a-și explora în continuare pasiunile. Participă constant la conferințe susținute de experți locali și internaționali în Aromaterapie, pentru a fi la curent cu toate noutățile și pentru a se asigura că oferă cele mai bune recomandări de uleiuri esențiale doTerra. Consideră că procesul de dezvoltare al propriei persoane nu se oprește niciodată, iar acest lucru se reflectă în fiecare nivel al activității sale.

CINE E OMUL DIANA?

Întotdeauna am fost pasionată de natură, sănătate, nutriție, spiritualitate și modalitățile prin care putem atinge idealul de minte sănătoasă într-un corp la fel de sănătos. Îmi investesc tot timpul și energia în dezvoltarea personală și documentarea pe temele care mă interesează, astfel încât să pot oferi informații valoroase celor care îmi împărtășesc viziunea.

Am urmat cursuri de dezvoltare personala, am citit și citesc multe cărți din sfera spiritualității, practic cu ardoare creația conștientă și viața în prezent. Scopul meu e să inspir prin puterea exemplului și să îi ajut pe cei din jur să își construiască o viață prosperă, prin găsirea echilibrului între claritate, sănătate, spiritualitate, știință și materialitate.

CUM A AJUNS DIANA SĂ FOLOSEASCĂ ULEIURILE ESENȚIALE DOTERRA?

Inițial a fost pură curiozitate, la recomandarea unei prietene foarte bune, în care aveam mare încredere. Intuiția mi-a șoptit că e o decizie bună să îmi cumpăr un kit de familie doTerra, cu diffuser. La scurt timp mi s-a și dovedit, printr-o provocare de sănătate, că aceste uleiuri sunt foarte eficiente, acționează rapid și potențează corpul în procesul său de vindecare. Efectele pozitive ale acestora sunt dovedite științific, și cred cu tărie că ele ne pot ajută să atingem bunăstarea fizică și emoțională, în combinație cu obiceiuri sănătoase de viață.

Putem găsi soluții organice pliate perfect pe nevoile tale și ale familiei tale, întrucât natura e antidotul pentru o gamă largă de dezechilibre ale organismului.

Sunt recunoscătoare că fac parte din marele proiect doTerra și că pot contribui la îmbunătățirea vieții atâtor oameni, picătură parfumată cu picătură parfumată.

DIANA, DE UNDE A VENIT IDEEA NOULUI TĂU PROIECT ?

Îmi doresc foarte mult să aduc plus valoare educației oricărei persoane care simte nevoia de a evolua. Stând de vorbă cu multe persoane de-a lungul timpului, am fost sfătuită și încurajată să ofer aceste informații, însușite prin practici valoroase, publicului larg. Aceste informații vin dintr-un izvor de cunoștințe, acumulate în urma unei experiențe vaste de viață, din culturi diferite, din numeroase colțuri de lume colindate. Așa mi-a venit ideea proiectului dianagubas.com care a luat naștere după o viziune pe care eu o am de mica: aceea de a mă pune în slujba altora, cu informația potrivită la momentul potrivit. Se spune că atunci când cauți fericirea altora o descoperi și o trăiești pe a ta.

CE CREZI TU, DIANA, CĂ AR TREBUI SĂ SE GĂSEASCĂ ÎN CASA FIECĂREI FAMILII ÎN MATERIE DE ULEIURI ESENȚIALE ȘI AROMATERAPIE?

Mirosul este cel mai vechi simț în dezvoltarea organismelor vii. Acesta influențează profund iraționalul și emoțiile. Poate induce entuziasmul sau calmul, sentimentul de simpatie sau respingerea instinctivă, semnalând apropierea amenințării sau pericolului.

În casă ar trebui să avem un difuzor în camera de zi și un difuzor unde dormim, în care să folosim blendurile și uleiurile dōTERRA care ne susțin sănătatea emoțională. De asemenea, recomand home essential kit care conține un difuzor, 10 uleiuri și blenduri ce sunt de un real folos fiecărei persoane și familii. Sinceră să fiu, 85% din provocările din sănătate care apar în casa mea le rezolv cu aceste uleiuri esențiale parte din kit, de aceea sunt indispensabile în casă.

ESTE IMPORTANTĂ SURSA ULEIURILOR ESENȚIALE?

Un ulei esențial care nu este pur implică riscul contaminării cu microbi, metale grele sau aditivi, care ajung pe piele sau în interiorul organismului, putând provoca iritații, reacții adverse sau chiar îmbolnăvire. Majoritatea uleiurilor esențiale de pe piață sunt folosite în industria parfumurilor, alimentară sau sunt adăugate în săpunuri și lumânări. Din păcate, chiar și acele uleiuri despre care se spune că pot fi folosite în scopuri terapeutice sunt foarte des diluate sau adulterate de către cei care își doresc să își crească profitul, să controleze consistența uleiurilor și să le facă să aibă un miros cât mai atrăgător și plăcut.

Folosesc uleiurile esențiale dōTERRA, care sunt testate și certificate ca fiind cele mai de încredere și mai pure. În lipsa unui standard acceptat în ceea ce privește calitatea uleiurilor esențiale, doTERRA a creat propriul său proces de testare, denumindu-l CPTG Certified Pure Tested Grade® (Grad Testat Pur Certificat). Procesul CPTG certifică faptul că nu există agenți de umplere, ingrediente sintetice sau contaminanți nocivi în uleiurile lor esențiale, care le-ar putea reduce eficacitatea. doTERRA merge și mai departe, trecând toate produsele și ambalajele sale printr-o serie de teste pentru a asigura o perioadă de valabilitate lungă și benefică. Acest protocol asigură potența, puritatea și consecvența de la un lot la altul.

Mă simt în siguranță să le folosesc și să le recomand de la mic la mare.

LA FINAL, CE ALTE LUCRURI DOREȘTI SĂ ÎMPĂRTĂȘEȘTI CU CITITORII NOȘTRI?

Vă invit la cunoașterea de sine. Este o perioadă în care toți trebuie să ne descoperim cu adevărat: cine suntem, ce ne ajută, ce putem face pentru a ne menține starea de bine. Acum e momentul perfect pentru a descoperi cea mai bună variantă a noastră cu adevărat. Sunt recunoscătoare pentru toată experiența acumulată și știu că proiectul meu poate susține omul în cele mai profunde și mai importante aspecte din viață! Vreau să fiu o părticică din drumul tău. Știu că, dacă ne luăm de mână, reușim! Trăiesc ACUM și vă invit și pe voi să trăiți acum și aici!

CITEȘTE INTERVIUL PE NEWSNATIONAL.RO